IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Културен афиш
14:45 | 10 септември 2021
Обновен: 06:33 | 25 април 2024

Редят изложба за преброяванията на входа на Морската градина във Варна

40 пана ще бъдат експонирани до Слънчевия часовник

По материала работи: Слав Велев
Редят изложба за преброяванията на входа на Морската градина във Варна

Снимка: Черно море/АРХИВ

На 13 септември 2021 г. от 11 часа в Галерия на открито - входа на Морската градина ще се състои официалното откриване на изложба, посветена на Преброяванията в България, съобщават от Националния статистически институт (НСИ). С любезната подкрепа на Община Варна на откритите конструкции до Слънчевия часовник ще бъдат експонирани 40 пана - 20 на български и 20 на английски език.

Те ще показват ретроспективни и съвременни демографски и социално-икономически данни, които родната статистика е събрала по време на преброяванията до днес. Събитието е посветено на стартиралото на 7 септември 18-о Преброяване на населението и жилищния фонд в България. Изложба е част от информационната кампания на НСИ за популяризиране на Преброяването на населението и жилищния фонд - най-мащабното статистическо изследване в България, което се провежда веднъж на 10 години, осигурява надеждна и изчерпателна информация за броя и характеристиките на населението и жилищния фонд на страната към определен момент, като резултатите от него се използват през целия период до следващото преброяване. Експозицията ще е на разположение на варненци и на гостите на града до 24 септември.

Коментари

Новини Варна