IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Културен афиш
09:40 | 22 септември 2021
Обновен: 11:15 | 25 април 2024

Варна отново събира киноманите - започва „Златна роза“

Филмът „Просто хора" открива кинофестивала

По материала работи: Слав Велев
Варна отново събира киноманите - започва „Златна роза“

За 39-и път най-старият и единствен по рода си у нас фестивал за българско игрално кино „Златна роза“ ще представи най-новите български филми. Форумът ще се проведе от 23 до 29 септември в залите на ФКЦ - Варна.

В конкурсната програма са селектирани 23 късометражни и 14 пълнометражни филма, произведени както с подкрепата на Националния филмов център, така и с частни средства в последната година. По традиция в рамките на фестивала във Варна ще присъстват създателите на филмите.

Фестивалът ще бъде открит на 23 септември от 19.00 часа. След официалната церемония за първи път пред българската публика ще бъде показана копродукцията между България и Северна Македнония „Просто хора".

Закриването е на 29 септември с прожекция на наградените със "Златна роза" филми.

Организатор на Фестивала на българския игрален филм “Златна роза” е Националният филмов център, с подкрепата на Министерството на културата и Община Варна.

Редовна цена на билета – 7 лв.; при закупуване на 5 и повече билети едновременно, цена на 1 билет – 6 лв.; намаление за учащи и пенсионери – 5 лв.

Програмата на кинофестивала "Златна роза" ще намерите ТУК

Коментари

Новини Варна