IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Културен афиш
15:15 | 22 април 2022
Обновен: 23:57 | 18 април 2024

Представят международен танцов проект във Варна тази събота

Проектът 'ReMOVE Boundaries' може да видите в алернативното пространство за култура ReBonkers

По материала работи: Слав Велев
Представят международен танцов проект във Варна тази събота

'ReMOVE Boundaries', новата творба на Варна Денс Театър, ще бъде представена пред публика за първи път в алернативното пространство за култура ReBonkers. Спектакълът разглежда темата за препятствията и ограниченията, пред които е изправен всеки от нас като личност и всички ние като общество. Зрителите ще могат да видят две различни интерпретации на хореографите Михаела Гривева и Етиен Бешар, обединени от музикалното оформление на Бен Шулц и светлинния дизайн на Том Винке.

Етиен Бешар е френски хореограф, създател на белгийската танцова компания Opinion Public, която бе гостувала във Варна в рамките на фестивала "Танцови маршрути" 2021. Етиен Бешар е възпитаник и бивш солист на легендарния Морис Бежар, участвал в множество негови спектакли. Хореографии на Етиен Бешар се танцуват в компании в цял свят, измежду които водещи театри в Швейцария, Канада, Германия, Белгия и др.

Михаела Гривева е танцьор, преподавател хореограф на свободна практика, базирана в Ирландия. Михаела Гривева завършва магистратура "Съвременен танцов пърформанс" в Irish World Academy of Music and Dance. Тя развива своята дейност в Европа и Азия, като нейни танцови творби биват показвани в Нидерландия, Великобритания, Германия, Франция, България и Ирландия.

Бенджамин Шулц е музикант и саунд дизайнер. Той е изучавал цигулка, виола и саунд дизайн във висши учебни заведения в Германия и Швейцария. Работил е с различни оркестри и водещи театри в Германия, както и с множество фестивали. В момента работи в Deutsche Schaubuhne в Берлин.

Проектът 'ReMOVE Boundaries' е подкрепен по международната програма i-Portunus, а Варна Денс Театър е единствената българска организация, селектирана на тази сесия измежду 280 кандидатури от 37 държави.

Хореография: Михаела Гривева, Етиен Бешар

Музикална среда: Бенджамин Шулц

Участват: Аделина Калинова, Валерия Обретенова, Елена Миленова, Мартина Зашева, Хелин Хасан, Христина Георгиева

Светлинен дизайн: Том Винке

Продуцент: Варна Денс Театър

Коментари

Новини Варна