Варна 15°
fallback
Културен афиш
15:15 | 22 април 2022
Обновен: 12:48 | 2 май 2024

Представят международен танцов проект във Варна тази събота

Проектът 'ReMOVE Boundaries' може да видите в алернативното пространство за култура ReBonkers

По материала работи: Слав Велев

'ReMOVE Boundaries', новата творба на Варна Денс Театър, ще бъде представена пред публика за първи път в алернативното пространство за култура ReBonkers. Спектакълът разглежда темата за препятствията и ограниченията, пред които е изправен всеки от нас като личност и всички ние като общество. Зрителите ще могат да видят две различни интерпретации на хореографите Михаела Гривева и Етиен Бешар, обединени от музикалното оформление на Бен Шулц и светлинния дизайн на Том Винке.

Етиен Бешар е френски хореограф, създател на белгийската танцова компания Opinion Public, която бе гостувала във Варна в рамките на фестивала "Танцови маршрути" 2021. Етиен Бешар е възпитаник и бивш солист на легендарния Морис Бежар, участвал в множество негови спектакли. Хореографии на Етиен Бешар се танцуват в компании в цял свят, измежду които водещи театри в Швейцария, Канада, Германия, Белгия и др.

Михаела Гривева е танцьор, преподавател хореограф на свободна практика, базирана в Ирландия. Михаела Гривева завършва магистратура "Съвременен танцов пърформанс" в Irish World Academy of Music and Dance. Тя развива своята дейност в Европа и Азия, като нейни танцови творби биват показвани в Нидерландия, Великобритания, Германия, Франция, България и Ирландия.

Бенджамин Шулц е музикант и саунд дизайнер. Той е изучавал цигулка, виола и саунд дизайн във висши учебни заведения в Германия и Швейцария. Работил е с различни оркестри и водещи театри в Германия, както и с множество фестивали. В момента работи в Deutsche Schaubuhne в Берлин.

Проектът 'ReMOVE Boundaries' е подкрепен по международната програма i-Portunus, а Варна Денс Театър е единствената българска организация, селектирана на тази сесия измежду 280 кандидатури от 37 държави.

Хореография: Михаела Гривева, Етиен Бешар

Музикална среда: Бенджамин Шулц

Участват: Аделина Калинова, Валерия Обретенова, Елена Миленова, Мартина Зашева, Хелин Хасан, Христина Георгиева

Светлинен дизайн: Том Винке

Продуцент: Варна Денс Театър

Автор на статията:
Слав Велев
varna варна Варна денс театър ReMOVE Boundaries ReBonkers Аделина Калинова Валерия Обретенова Елена Миленова Мартина Зашева Хелин Хасан Христина Георгиева Бенджамин Шулц Михаела Гривева Етиен Бешар Том Винке алернативно пространство за култура
0 коментара
fallback
fallback