IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Културен афиш
16:40 | 20 май 2022
Обновен: 16:50 | 18 април 2024

Варненци гледат мюзикъли по култовите филми "Брилянтин" и "Оркестър без име"

"Опера в Летния театър" с девет премиери за сезона

По материала работи: Слав Велев
Варненци гледат мюзикъли по култовите филми "Брилянтин" и "Оркестър без име"

22 спектакъла на открито, девет от които премиерни, ще представи този сезон за варненци и гостите на града "Опера в Летния театър". XIII издание на фестивала започва на 11 юни с мултимедийния концерт "Жените на Пучини" с диригент маестро Якопо Ди Пескасероли и под режисурата на Сребрина Соколова, съобщи директорът на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна Даниела Димова, предаде "Труд".

На сцената на Летния театър дебютно ще бъдат представени два мюзикъла по култови филми – "Брилянтин" и "Оркестър без име", както и концертът в костюми "Красавицата и Звяра" по музика на Алън Менкен. Любителите на балета ще се насладят на "Шехерезада/Валпургиева нощ", а новите оперни заглавия са "Ромео и Жулиета", "Набуко", "Дама пика" и "Ернани". Последната фестивална премиера ще е на 24 август с балетния спектакъл "Либертанго" по музика на Астор Пиацола.

Сред акцентите в програмата ще бъде оперният концерт на Александрина Пендачанска на 29 юли, на който ще се изяви и младото сопрано Ралица Богданова, анонсира Димова.  По традиция "Опера в Летния театър" ще завърши с оперна гала на 25 август под диригентството на Григор Паликаров. 

Коментари

Новини Варна