IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Културен афиш
13:00 | 27 октомври 2022
Обновен: 07:44 | 26 март 2024

Изнасят концерт за деца по повод Деня на будителите във Варна

Събитието ще се проведе в (неделя) от 11 часа в Зала 1 на ФКЦ

По материала работи: Слав Велев
Изнасят концерт за деца по повод Деня на будителите във Варна

Концерт под мотото “Музикални будители” ще се проведе на 30-ти октомври (неделя) от 11 часа в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Празничното събитие  е част от поредицата „Варненско лято за деца“, от образователния модул на програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“, който се организира от Община Варна. 

В програмата са включени шедьоври на българската музика и танц - от фолклора и класиката до естрадата. Началото ще бъде с “Тебе поем” от Добри Христов в изпълнение на Младежкия симфоничен оркестър и Представителния хор към НУИ „Добри Христов“, с диригенти Страцимир Павлов и Румяна Петрова. В празничния концерт ще бъде представен и Петко Стайнов с класическите пиеси “Пайдушко” и “Хоро” из сюитата „Тракийски танци“. Изпълнението е на Младежкия симфоничен оркестър с диригент Страцимир Павлов.

Духовият оркестър на училището, с диригент Любомир Александров, ще изпълни Марш, а след него ще прозвучат изпълнения на солисти от специалността поп и джаз пеене - “Устрем” от репертоара на Маргарита Хранова ще бъде изпълнена от Рюгзан Рамаданова, “Черно и бяло” от репертоара на Георги Христов ще изпее Донко Марков, а “Ах, морето” на Тони Димитрова ще поднесе Ансамбъл Виолино с ръководител Антоанета Илиева, заедно с Теодор Благоев - акордеон и Благовест Иванов – ударни инструменти.

Детският фолклорен ансамбъл ще представи “Баба винце пила”, а след това ученици от специалност класически танц ще представят “Нощем ще светиш, денем ще красиш” по музика на Веселин Стоянов, хореография Биляна Георгиева, и “Нестинарско хоро” по музика на Марин Големинов, хореография Нина Иванова. Гайдарският оркестър, народният оркестър и фолклорният ансамбъл „Добри Христов“ ще изпълнят поредица от ритми.

 

Билетите за концерта могат да бъдат купени от касите на ФКЦ, съответно по 5 лв. за възрастни, по 2 лв. за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 6 години е безплатен.  

Коментари

Новини Варна