IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Културен афиш
10:15 | 20 март 2023
Обновен: 18:17 | 27 март 2024

Варненската библиотека отбелязва 140-годишнината си с Национална дискусионна среща

Официалната празнична програма ще продължи на 22 март с библиоарт предизвикателство

По материала работи: Слав Велев
Варненската библиотека отбелязва 140-годишнината си с Национална дискусионна среща

Nавръх своя рожден ден, nа 21 март 2023 година, Варненската библиотека отбелязва празника си с Национална дискусионна среща „Библиотеката – идея и реалност“.

Организиран в три тематични модула, библиотечният форум среща професионалисти от различни сфери, членове на академичните среди и млади креативни хора в разговор за настоящето и бъдещето на библиотеките. Ще поговорим за ценностната и етична функции на библиотеката, за това какви са бъдещите възможни пропорции между библиотеката, технологиите и човешкия дух и памет, за да открием заедно библиотеката на бъдещето.

Официалната празнична програма ще продължи на 22 март от 10.30 ч. с библиоарт предизвикателство – артистичен хакатон на живо с участието на младите артисти от The Graff’s. В търсене на съвременния образ на библиотечното пространство те ще изрисуват с графити Читалните зали в Основната сграда на библиотеката.

Коментари

Новини Варна