IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Културен афиш
15:20 | 7 април 2023
Обновен: 11:39 | 27 април 2024

Галерия „Графит“ представя „Светлини и сенки“ - изложба акварел на Елица Карабашлиева

Откриването е на 13.04.2023 от 18 часа

По материала работи: Ставри Таргов
Галерия „Графит“ представя „Светлини и сенки“ - изложба акварел на Елица Карабашлиева

Галерия „Графит“ представя „Светлини и сенки“ изложба акварел на Елица Карабашлиева. Откриването е  на 13.04.2023 (четвъртък) от 18:00 часа.

Светлината като чедо на слънцето ни носи на нас човеците благостта на топлината и живота, без нея не може ни едно същество. Светлината и нейната посестрима сянката присъстват и ни следват всеки ден от нашият живот, споделя Елица Карабашлиева.

Когато нещо искаме да определим като носещо добро – казваме, че носи светлина. Светлината на надеждата, светлината на вярата, светлината на доброто.

Открай време се заглеждам във всички проявления на светлината и сянката – винаги неразделно заедно. Светлината на утрото, звездната нощ, прохладата на сянката, пламъчето на свещта плахо прокрадващо се в тъмнината, слънчевите зайчета в морето, цветните сенки на стъклата, зареждащо кафе в уютната сянка, фенерите запалени привечер, лъчите промъкващи се през листата на дърветата, дантелата на сенките или искрящата светлина на зимен ден.

Всичко това силно ме вълнува. Надявам се да донеса вълнение и на вас с картините, с които ги представям, споделя още Елица Карабашлиева.

Коментари

Новини Варна