IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Културен афиш
13:00 | 20 юни 2023
Обновен: 13:59 | 29 април 2024

Музикалното училище във Варна открива обновения си двор с концерт

Проявата е с вход свободен

По материала работи: Слав Велев
Музикалното училище във Варна открива обновения си двор с концерт

Снимка: НУИ “Добри Христов” - Варна

Националното училище по изкуствата “Добри Христов” - Варна, кани приятели на музиката и танца на 22 юни, когато с концерт на открито ще отпразнува своя наскоро ремонтиран двор.

"Пространството е подходящо и за спектакли на открито, с повече от 300 седящи места - споделя директорът Румяна Петрова, а децата ни копнеят да отпразнуваме новата си придобивка с концерт и едно голямо хоро в края на програмата."


 
Ще се изявят големите състави на училището: Симфоничният, Камерният и Духовия оркестър, Народният хор, Народният и Гайдарският оркестър, Фолклорният ансамбъл и балетистите.

В програмата на събитието са включени произведения от най-успешните концерти и спектакли на училището през годината.

Ремонтът е осъществен по проект на Министерството на образованието и науката за изграждане на спортни площадки в училищата и включва три нови игрища за футбол, волейбол и баскетбол, уреди за спорт на открито и трибуни.

От училището напомнят, че 22 юни е денят на лятното слънцестоене -  най-дългият ден в годината, и концертът на открито ще е хубав повод за радост от започващото лято.

Началото е точно в 18:30, вход свободен.

Всички са поканени!

Коментари

Новини Варна