IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Културен афиш
15:20 | 7 юли 2023
Обновен: 10:47 | 28 април 2024

Започва фестивалът Moving Body във Варна

В трите фестивални вечери на екран ще бъдат показани 13 танцови филма, създадени от артисти  от 9 нации

По материала работи: Слав Велев
Започва фестивалът Moving Body във Варна

Започва фестивалът Moving Body във Варна. Той се провежда за осми пореден път между 7 и 9 юли. Инициативата стартира като фестивал за съвременен танц, за да придобие днес едни много широки измерения, в които артисти от цел свят изследват движението като проява на духа, креативността и проводник на послания.

Осмото издание на Moving Body включва прожекции на международна селекция от късометражни филми за 2023 г., работилница за танц и кино с международни ментори; дискусии с местни и международни журналисти, режисьори, хореографи и други специални гости на фестивала, както и изпълнения на живо на най-новите произведения на Виолета Витанова и Станислав Генадиев, както и на Жана Пенчева в сътрудничество с варненския музикант Цветан Момчилов.

В трите фестивални вечери на екран ще бъдат показани 13 танцови филма, създадени от артисти  от 9 нации, сред които САЩ, Франция, Обединено кралство, България и др.

Представленията ще могат да бъдат видяни на 7 и 8 юли в The Center, a прожекциите на късометражните танцови филми ще се провеждат във всяка от фестивалните вечери от 21:30ч. в Рубик Арт Център срещу Морска администрация.  В последната фестивална вечер на 9 юли публиката ще може  да се потопи във VR преживяване, да участва в разговори с режисьорите и да закрие фестивала с прожекции и парти.

Дейностите на Moving Body 2022-2023 се реализират с финансовата подкрепа на Министерство на културата , Национален фонд „Култура“ и Фонд Култура Варна на Община Варна.

Коментари

Новини Варна