IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Културен афиш
16:30 | 20 юли 2023
Обновен: 08:18 | 28 април 2024

Премиера на мюзикъла "Бодигард" в Летния театър на Варна

Ще чуем Орлин Горанов, Манал Ел Фейтури, Нора Караиванова, солисти и оркестъра на Държавна Опера Варна

По материала работи: Слав Велев
Премиера на мюзикъла "Бодигард" в Летния театър на Варна

Премиера на мюзикъла "Бодигард" в Летния театър на Варна. Той е сценична адаптация на легендарния филм с Уитни Хюстън и Кевин Костнър. В него са включени всички култови песни на легендарната певица.

Премиерата на мюзикъла е през 2012 година в Лондон, след което е поставян в САЩ, Италия, Австралия, Германия, Южна Корея, Австрия, а в момента отново се играе и в Англия и Германия. Навсякъде той се представя на националния език на страната, а песните са запазени в оригиналния език.

„Бодигард“ се прочува със зашеметяваща хореография, бляскави костюми, впечатляваща сценография, и оригиналната оркестрация на хитовете на Уитни Хюстън, които наелектрезират маскимално въздействието на спектакъла.

Уникалното в музикалното решение е, че наред с мега популярните и любими "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", "Saving All My Love For You", "How Will I Know", специално за мюзикъла са написани няколко оригинални песни като "Run to You" и "I Have Nothing", които също се нареждат сред най-любимите песни на хората по целия свят

„Бодигард“ – Мюзикълът навсякъде е посрещнат с овации и възторжени рецензии и се превръща в мощен и нестихващ носител на бляскавата музика на Уитни Хюстън и славата на едноименния филм.

За българската продукция на Държавна опера Варна са поканени суперзвездата ни Орлин Горанов в ролята на бодигарда Франк Фармър, английската мюзикълна и филмова актриса Манал Ел Фейтури в ролята на суперзвездата Рейчъл Марон и любимата наша млада певица и актриса Нора Караиванова в ролята на Ники Марон – сестрата на Рейчъл.


Гастролът на автентична английска мюзикълна актриса от Уест Енд е прецедент в историята на мюзикъла в България. И със сигурност този прецедент ще стане практика, каквато има при гастролиращите у нас международни творци в класическата музика.


Сюжетът следва плътно сценария на Лорънс Каздан за филма „Бодигард“. Франк Фармър (Орлин Горанов) - бивш агент на Сикрет Сървиз, охранявал първите мъже в Белия дом е нает за личен бодигард на суперзвездата Рейчъл Марон (Манал Ел-Фейтури) – певица и актриса номинарана за „Оскар“ в категорията „главна женска роля“. Рейчъл получава поредица от смъртоносни заплахи от неизвестен преследвач. Рейчъл се отнася враждебно към появата на Франк в живота си. Но с времето Франк печели доверието и на сина и на сестрата на Рейчъл – Ники Марон (Нора Караиванова), която е очарована от Франк. С времето Рейчъл все повече опознава Франк и между тях се появяват романтични чувства, докато Франк в сътрудничество с агента от ФБР Рей Корт (Станислав Кондов) се опитва да разкрие самоличността на Преследвача (Димитър Костадинов). А той е все по близо до Рейчъл. Кулминацията е в нощта на наградите „Оскар“ и финалният опит на Преследвача да отнеме живота на Рейчъл.

Премиера „БОДИГАРД“ – Мюзикълът


Текст Александър Динералис
По сценария на едноимения филм на Лорънс Каздън

Превод - Даня Доганова, Борис Панкин
Режисьор – Борис Панкин
Диригент - Страцимир Павлов
Хореограф - Анастасия Неделчева
Художник и костюми - Първолета Чавдарова - Летиция
Сценограф - Денис Иванов
Светлинен дизайн - Лальо Христов
Мултимедия - Борис Панкин/ Кристиян Попов

В главните роли:
ФРАНК ФАРМЪР – Орлин Горанов
РЕЙЧЪЛ МАРОН - Манал Ел Фейтури
НИКИ МАРОН – Нора Караиванова
РОРИ - Анастасия Неделчева
АЛИСЪН - Розалия Желязкова
ЕЛИЗАБЕТ - Димитрина Германова
ВИКИ - Ирен Лазарова
ДЖУДИ - Антония Кундакова
КРИСТИН - Мойра Янкова
МОРГАН - Ения-Асена Денчева
ОДРИ - Анна Димитрова
МАРАЯ - Алтайра Наимова
МОНИК - Кристалена Стоянова
ЕЙНДЖИ - Кристияна Атанасова
ФЛЕТЧЪР - Васил Желев
САЙ СПЕКТЪР - Михаил Вълчев
БИЛ ДИВЕЙНИ - Тихомир Трифонов
РЕЙ КОРТ - Станислав Кондов
ПРЕСЛЕДВАЧ - Димитър Костадинов
ТОНИ СКИБЕЛИ - Боян Тодоров
БУЧ - Валентин Василев
ДЖИНО - Даниел Христов
ДЖОН - Даниел Обрешков
ДЖАК - Станислав Стефанов

Солисти и оркестър на Държавна Опера Варна

Коментари

Новини Варна