IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Културен афиш
17:00 | 10 август 2023
Обновен: 18:31 | 27 април 2024

Започва младежкият фестивал „FunCity+“

Инициативите ще се проведат на 11-ти и 12-ти август на входа на Морската градина и на сцена „Раковина”

По материала работи: Слав Велев
Започва младежкият фестивал „FunCity+“

Най-мащабният младежки фестивал на Варна „FunCity+“ ще се проведе на 11-ти и 12-ти август от 14 ч. до 23 ч. на входа на Морската градина и на сцена „Раковина”. Той ще даде възможност за изява на млади артисти, спортисти, музиканти, художници и танцьори. Любими поп, рок и рап изпълнители, сред които Дамян Попов, възпитаници на ВА „Бънджи сингърс”, „Ейнджъл войсис”, Мила Маврова, Христина Ралева и Студио 9, модерен балет „Вито денс” и „Флаш денс”, клуб по акробатичен рокендрол „Стар денс”, „Танцова работилница”, СК „Кристал”, брейк формация „Крейзи форс”, децата от школите от ОДК Варна ще радват публиката по време на фестивала.

Посетителите ще имат възможност да се включат в спортни занимания като тенис на маса, стрелба с лък, йога. Музика, театър и кино зона „Под звездите“ предвижда програмата на сцена „Раковина“.

На площад „Антон Новак“ ще има графити арт работилница с „Да Граффс” и пленер за млади художници с много еко инициативи.  Училище по роботика „Робопартанс”, студентският съвет на ВСУ „Черноризец Храбър” и младежкото пространство „ХамелеОN“ също се включват във фестивала. На 11- ти август след 19 ч. ще има весело пяна шоу в зоната на уличните артисти, а на следващия ден, отново след 19 часа, е предвидена атрактивна цветна феерия за посетителите на фестивала.  Организатор на „FunCity+“ е дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. 

Коментари

Новини Варна