IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Културен афиш
15:45 | 4 септември 2023
Обновен: 07:22 | 28 април 2024

Културно-исторически спектакъл се провежда във Варна

Той е с вход свободен и ще премине под надслов "Българската армия - от Аспарух до наши дни"

По материала работи: Слав Велев
Културно-исторически спектакъл се провежда във Варна

„Сдружение за възстановяване на българската слава "БРАН" като колективен член на Областна организация на „Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва“ - най-старата военно-патриотична неполитична организация в България, на 10-ти септември организира 11-тия културно-исторически спектакъл под надслов "Българската армия - от Аспарух до наши дни", който цели да пресъздаде различните периоди от развитието на славната българска армия, започвайки от времената на създателите на българската държава, премине през Първо и Второ българско царство, народо-освободителните борби, Сръбско-българската война, Втора Световна война и завърши с демонстрации от съвременните ни военни сили. Спектакълът е впечатляващо събитие за малки и големи, като участие в него вземат между двеста и петдесет и петстотин души от различни клубове за възстановки и реконструкции: Прабългарска школа по оцеляване „Бага-Тур“, "Братя по оръжие", регионални дружества на Национално дружество "Традиция", "Чигот", "Миноносец "Дръзки" и военнослужещи от различните видове въоръжени сили. Като част от структурите на Българската армия традиционно с участие се включват и служители от структурите на "Гранична полиция" и "Жандармерия", а за повдигане духа и привличане на граждани и гости на самото събитие освен Представителния духов оркестър на Военноморските сили на Република България се включват и деца от гайдарска формация "Тракия", Детско-юношеска школа "Алегра" и други.

Предстоящият форум ще се проведе под патронажа и в присъствието на Президента на Република България г-н Румен Радев. Осъществяването стана възможно с безпрекословната подкрепа на Община Варна, Областна администрация Варна, Регионално управление по образованието - Варна, Общински детски комплекс Варна, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Варна, Сухопътни войски, Военноморско училище „Никола Вапцаров“, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и редица още държавни и общински структури.

В качеството си на организатори на 11-тия културно-исторически спектакъл под надслов "Българската армия - от Аспарух до наши дни“ Ви уведомяваме, че пресконференцията, предхождаща събитието, ще се проведе на 07.09.2023г. /четвъртък/ в Клуба на запасните офицери в гр. Варна /ул. „Ген. Столетов“ №3/, начален час – 11.00 ч.

Коментари

Новини Варна