IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Културен афиш
16:40 | 9 ноември 2023
Обновен: 04:09 | 30 април 2024

Галерия “Графит” представя "Колекция Любо Желязков"

Изложбата ще бъде открита официално на 14 ноември

По материала работи: Ставри Таргов
Галерия “Графит” представя "Колекция Любо Желязков"

Галерия “Графит” представя "Колекция Любо Желязков". Изложбата ще се открие на 14.11 (вторник) в 18:30ч. и ще продължи до 2.12.2023 г.

Събитието е посветено на Любо Желязков, търговец, внесъл във Варна профили за картини и разнообразни материали за художници от чужбина. Тази уникална изложба е посветена на неговия живот и принос към изкуствата.

Любо Желязков беше не само предприемач и търговец, но и страстен колекционер на изкуство. Той събра внушителна колекция от картини, скулптури и други творби на изкуството от български автори.

Тази изложба е организирана от сина на Любо Желязков, Димитър Желязков, който е решил да сподели колекцията на баща си с публиката. Нашият изложбен екип е събрал най-изразителните произведения от колекцията на Любо, включително творби от известни майстори и непознати таланти, съобщават от Галерия “Графит”.

"Колекция Любо Желязков" е възможността да се потопите в света на изкуството, да се вдъхновите и да се насладите на красотата, която Любо Желязков събра през годините. Това е шансът да откриете изкуството, което носи в себе си чувството на един достоен и страстен колекционер.

Изложбата се организирана с подкрепата на А1, които с гордост споделят нашата цел да развиваме и популяризираме изкуствата.

Коментари

Новини Варна