IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Културен афиш
12:30 | 29 март 2024
Обновен: 10:34 | 27 април 2024

Синът на Чарли Чаплин идва за „Варненско лято“

Юджийн Чаплин представя концерт за музиката и живота на своя баща

По материала работи: Слав Велев
Синът на Чарли Чаплин идва за „Варненско лято“

Юджийн Чаплин/Снимка: Селин Мишел

Концертът-спектакъл „Чаплин пианисимо“ с участието на Юджийн Чаплин, сина на легендарния кино творец Чарли Чаплин, ще бъде представен във Варна на 15 юни от 19:30 ч. във Фестивалния и конгресен център. Той е част от програма „Интермецо“ в рамките на тазгодишните издания на театралния и на музикалния фестивал „Варненско лято“.

Превърналите се вече в кино класика филми като „Модерни времена“, „Великият диктатор“, „Хлапето“, „Треска за злато“ и „Светлините на рампата“ не биха били така въздействащи без музиката, която ги съпровожда. А рядко се обръща внимание на факта, че тя е композирана от самия Чарли Чаплин! За оригиналната си музика към филма „Светлините на рампата“ той дори получава наградата „Оскар“.

В мултимедийния концерт-спектакъл „Чаплин пианисимо“ ще прозвучат неговите най-известни филмови музикални композиции в изпълнение на два рояла от Жан-Паскал Бентюс и Силвен Моризе. В света на киното двамата музиканти са познати като едни от най-добрите оркестратори и автори на аранжименти, като Бентюс е отличен и с наградата „Грами“. Юджийн Чаплин ще въведе зрителите в историята на музикалните творби и ще сподели лични спомени и анекдоти, свързани с кинематографичното наследство на своя баща. За да се потопим в атмосферата на неговото време, под звуците на двата рояла ще се прожектират знакови сцени от филмите и живота на една от най-забележителните личности в киното на 20. век. 

Престижното събитие пристига във Варна след концерти в София (10 юни, зала „България“) и Пловдив (12 юни, Античен театър).

Билетите за „Чаплин пианисимо“ са вече в продажба на касите на Фестивалния и конгресен център във Варна, онлайн на fccvarna.bg и на eventim.bg.

В края на спектакъла зрителите са поканени на среща-разговор с тримата изпълнители. Спектакълът е на английски език със субтитри на български.

Коментари

Новини Варна