IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини
10:40 | 21 април 2024
Обновен: 02:29 | 6 май 2024

Деца от Тервел върнаха голяма сума пари

Съхраняват се в полицията

По материала работи: Петър Захариев
Деца от Тервел върнаха голяма сума пари

Снимка: БНР

Двама първокласници от Тервел наскоро дадоха пример за честност и съпричастност. Децата намират голяма сума пари на площада на малкия добруджански град, в близост до банкомат. Веднага след това те предават парите на своя класен ръководител, а оттам попадат и в полицията. За доблестната си постъпка първокласниците получават грамоти от директора на Средното училище „Йордан Йовков“, предаде БНР.

Независимо че двете деца – Михал Михалев и Ефе Сабит, са едва на седем години, те са получили един от най-важните житейски уроци – никога да не приемаш нещо чуждо за свое, дори и да си го намерил на улицата. Те се натъкват на парите, връщайки се със съучениците си от библиотеката в читалището на Тервел, разказва Михал Михалев.

 Съученичката на Михал и Ефе Назлъ Ниязи казва, че също би върнала пари, ако ги намери, защото:

Класният ръководител Денка Костова споделя, че се гордее от постъпката на децата и че възпитанието, което те получават у дома и в училище , наред със знанията, дава резултат.

Винаги сме учили децата си на честност и добрина и макар и само на седем години, те вече знаят какво точно означават тези две думи, разказва и майката на Михал Йорданка Маринова.

Намерената от първокласниците голяма сума пари все още е в Районното управление в Тервел и очакват собственикът им да си ги потърси. А за децата остава наградата, че независимо колко играчки са можели да си купят с тези пари, са сторили добро, за да не остане дете без храна или възрастен човек без лекарства.

Коментари

Новини Варна