IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Морски бизнес
14:01 | 15 август 2015
Обновен: 16:15 | 23 март 2024

След месец и по Дунав ще функционира брегови център

"Може би след един месец ще приключи проекта за речна информационна система на река Дунав", заяви Московски

По материала работи: Златина Добрева
След месец и по Дунав ще функционира брегови център

Може би след един месец ще приключи проекта за речна информационна система на река Дунав.
 

Това заяви министърът на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски.
 

Министър Московски отбеляза, че "с това ние ще сме изпълнили пълния ангажимент за покритие на река Дунав и цялото протежение от север до юг на българското Черноморие с всичката необходима сигнализация, телекомуникация и радиолокационни съоръжения".
 

Той пожела на всички колеги, които ще работят с новата система успех.
 

"Най-хубавото на системата е, че тя интегрира и позволява достъп на много други държавни институции и органи да бъдат привързани към тази система, да ползват информацията й. Ще се работи съвместно с министерството на отбраната и българския флот. По разпореждане на премиера вече имаме осъществена реална комуникация с Агенция "Митници" и ГДБОП от миналата седмица", каза той.
 

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на транспорта Ивайло Московски откриха бреговия център за управление на корабоплаването в град Варна.
 

Изграждането на бреговия център е част от дейностите по проект "Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS) - фаза 3".Проектът се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013.г., по приоритетна ос 4 "Подобряване на корабоплаването по морските и вътрешните водни пътища".
 

Общата стойност на проекта е близо 40 млн. лева, а изграждането на двата брегови центъра във Варна и Бургас възлиза на почти 4 млн. лева. 

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна