IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Морски бизнес
10:18 | 5 ноември 2020
Обновен: 18:21 | 24 април 2024

Окончателното завършване на мастър плана за Пристанище Варна е гаранция за нашето бъдеще, призовават работници от порта

По материала работи: Ставри Таргов
Окончателното завършване на мастър плана за Пристанище Варна е гаранция за нашето бъдеще, призовават работници от порта

Организацията на СПР-СТСБ-КНСБ (Пристанищен терминал Варна-Запад) подкрепи петицията на СНЦ”КЧИЗ” за окончателно завършване през 2020 година на Мастър плана за развитие на Пристанище Варна. Това се казва в писмо до ИА "Черно море".

"След подробно запознаване и разискване на Петицията на СНЦ “КЧИЗ” ние работниците и служителите от пристанищен терминал Варна-Запад изразяваме нашата подкрепа на Петицията на СНЦ”КЧИЗ”.

Окончателното завършване на мастър плана за развитие на Пристанище Варна ЕАД е гаранция за нашето бъдеще, затова ние не можем да стоим безучастни.

Приемаме за абсурдно най-голямото българско пристанище да няма с години мастър план. При условие, че на 16.10.2016 г. е възложено задание към “АИС-РХДХВ” със срок за подготовка и изпълнение 435 дни и същото е приключило в срок.

Забавянето на разписването му повече от две години от страна на ДППИ, Морска администрация и МТТТС, ни принуждава да мислим, че се прави с цел безнаказано да се разграбва и унищожава Пристанище Варна ЕАД.

Липсата на ПУП на пристанищен терминал Варна-Запад позволява да се извършват съмнителни сделки на продажба със “УЖ” собственици, явили се след 40 г. съществуване на терминала, интересно е, че те след това стават собственост на АГРОПОЛИХИМ Девня."

Това се казва в декларация от работниците и служителите на пристанищен терминал Варна-Запад, приета на 26.10.2020 г. на заседание на КС на СПР-СТСБ-КНСБ при пристанищен терминал Варна-Запад с Протокол №15.

Писмото до ИА "Черно море" е подписано от  д-р инж. Дойчин Ников, председател на СНЦ "Бъдеще за Варна" BG177053536 и на СНЦ "Клъстер Черноморска Икономическа Зона".

Коментари

Новини Варна