IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Морски бизнес
14:05 | 16 април 2015
Обновен: 14:37 | 29 март 2024

Любителският риболов е разрешен в 3 варненски язовира

От вчера със заповед на министъра на земеделието е забранен уловът на риба през периода на нейното размножаване

По материала работи: Златина Добрева
Любителският риболов е разрешен в 3 варненски язовира

Със заповед на министъра на земеделието и храните от 15 април е забранен уловът на риба през периода на нейното размножаване в рибностопанските обекти.

Изключение е допуснато за определени водоеми на територията на страната.

Във Варненска област любителският риболов през периода на забраната е разрешен в три водни обекта. Това са язовирите „Засмяно”, „Николаевка” (голям) и „Бозвелийско”.

С министерската заповед до 15 май включително не е разрешен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав и на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта. Уловът на калкан във водите на Европейския съюз в Черно море е забранен до 15 юни.

До края на май ще важи забраната за улов на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти намиращи се до 500 м надморска височина. За рибностопанските обекти, които се намират на надморска височина от 500 до 1500 м заповедта ще влезе в сила от 1 май и ще продължи до 15 юни включително.

През периода на забраните всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата под контрола на инспекторите по „Рибарство и контрол” от съответните териториални сектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Коментари

Новини Варна