IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Морски бизнес
15:15 | 11 февруари 2021
Обновен: 12:32 | 22 април 2024

Русия: САЩ да прекрати "безразсъдното дрънкане на оръжие" в Черно море

Повод станаха съвместните американско-турски учения

По материала работи: Слав Велев
Русия: САЩ да прекрати "безразсъдното дрънкане на оръжие" в Черно море

Посолството на Русия в САЩ призова Вашингтон да прекрати „безразсъдното дрънкане на оръжие“ в Черно море.

„Призоваваме американците да прекратят безразсъдното дрънкане на оръжие. Мирът и сигурността в Черно море не се нуждаят от чужда намеса“, гласи съобщение в туитър на руската дипломатическа мисия, предаде "Труд". 

Повод за изявлението на руското посолство във Вашингтон са съвместните американско-турски учения в Черно море. В маневрите участват два разрушителя на американския флот и два военни самолета „Boeing P8 Poseidon“.

По-рано говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че съратниците на опозиционера Алексей Навални Леонид Волков и Владимир Ашурков са преминали инструктаж на НАТО.

По думите ѝ в инструктажа имало указания за дестабилизиране на обстановката в Русия. Захарова разказа, че на 8 януари Волков и Ашурков се включили във видеоконферентен разговор, организиран от постоянното представителство на Полша към Европейския съюз в Брюксел. В разговора участвали не само представители на съюза, но и на Великобритания и Съединените щати.

 

Коментари

морски ( преди 3 години )
аве кажете на краварите ,че църно море е наше и ний ша са прайм на велики!хама после ша ядем як пердах, аома ний зднай за кво!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна