IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Морски бизнес
16:45 | 17 април 2021
Обновен: 17:52 | 27 март 2024

15 руски бойни кораба влязоха в Черно море

Те ще участват във военноморски учения

По материала работи: Ставри Таргов
15 руски бойни кораба влязоха в Черно море

15 бойни кораба на Каспийската флотилия преминаха под Кримския мост през Керченския проток и навлязоха в Черно море, съобщи пресслужбата на Черноморския флот, цитирана от ТАСС.

„Като част от контролната проверка за зимния период на обучение, 15 кораба на Каспийската флотилия, включително три артилерийски и осем десантни лодки, както и помощни кораби, извършиха преход от Каспийско към Черно море“, се казва в съобщението.

Според пресслужбата на Черноморския флот вчера корабите преминали под оперативния контрол на Черноморския флот и попълнили запасите от гориво и храна в пристанището на Темрюк.

След като напуснаха Керченския проток, корабите на Каспийската флотилия се насочиха към определената зона, в съответствие с плана за контролна проверка през зимния период на обучение. По пътя по Волго-Донския канал с дължина над 100 км корабите пресичаха 13 шлюза.

Според плана за преминаване на контролната проверка екипажите на Каспийската флотилия в сътрудничество със силите на Черноморския флот ще участват в офсетните военноморски учения.

Със заповед на командващия Южния военен окръг армейски генерал Александър Дворников части от морските пехотинци и крайбрежните сили на Черноморския флот и Каспийската флотилия участваха в проверката на готовността за отблъскване на морски и въздушно-десантни щурмови сили, съобщи БНР.

Коментари

Новини Варна