IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Морски бизнес
17:12 | 26 септември 2021
Обновен: 14:45 | 25 април 2024

Държавата прави всичко за освобождаването на "Vera SU"

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев подписа заповед за заседналия кораб

По материала работи: Слав Велев
Държавата прави всичко за освобождаването на "Vera SU"

Снимка: Фейсбук/Николай Василев

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев днес подписа заповед, с която разпореди на компетентните държавни структури да започнат незабавни действия по освобождаването на заседналия товарен кораб Vera SU. За целта през последните дни са ангажирани всички отговорни институции, за да се намери най-доброто и безопасно решение и да се предотврати замърсяване на околната среда. Заповедта влиза в сила от днес и предвижда: безопасно разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на местността Яйлата и впоследствие задържане на плавателния съд и товара до пълното възстановяване на направените от държавата разходи при операцията.

На мястото на инцидента е командирован изпълнителният директор на ИА “Морска администрация” кап. Живко Петров за координиране и контролиране на предприеманите действия и е в постоянна връзка с министър Алексиев.

Безотговорното отношение от страна на карабособственика доведе до пълното ангажиране на държавните институции през последните дни. Министър Алексиев и екипът му предприе необходимите действия с цел обезпечаване на процедурата.

“По никакъв начин няма да толерирам безотговорно отношение към здравето на хората, околната среда и нерегламентирани и непрозрачни търговски интереси”, заяви министър Христо Алексиев.

Коментари

опетков ( преди 2 години )
Късно е, чадо, белята вече е налице. Как може 5 дена да се шматкате, бе г-н министър? Господ ви даде прекрасно време и вие го пропиляхте. Ходихте, контролирахте, мерихте и лъгахте народеца, че няма опасност. Още първата по-силна вълна ще разбие корабчето на парчета. Корабчето е заседнало съвсем леко и беше въпрос на елементарни маневри да бъде повдигнато и освободено. Има и лесни начини за запушване на пробойните. Трябваше незабавно да извикате специалисти по морско спасяване.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна