IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Морски бизнес
09:15 | 3 октомври 2021
Обновен: 21:43 | 25 април 2024

Моряците от "Vera Su" отказват да го напуснат заради неполучени заплати

Корабът започна да се пълни с вода

По материала работи: Ставри Таргов
Моряците от "Vera Su" отказват да го напуснат заради неполучени заплати

След 13 дни край скалите на Камен бряг, заседналият кораб Вера Су потъва. Това обяви снощи министърът на транспорта Христо Алексиев. За момента корабът е стабилизиран и обезопасен с въжета.

По неофициална информация екипажът е от 9 души, а капитанът е турски гражданин. Според източници на "По света и у нас" те отказват да напуснат кораба заради неполучени заплати.

Капитанът се е оплакал, че през 3 от дните, в които са заседнали, не са получавали храна. Не получават и информация за плановете на Морска администрация.

Очаква се днес да започне операция за източване на останалото гориво, за да не се стигне до нефтен разлив.

Според служебния премиер Стефан Янев отказът на капитана и екипажа да напуснат кораба означава, че има надежда машината да бъде спасена, въпреки че в трюмовете вече има вода.

Спасителна операция може да започне, когато вълните спаднат. Разходите по спасяването на кораба ще бъдат поети от държавата, а след това собственикът ще трябва да възстанови похарчените средства, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна