IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Морски бизнес
15:45 | 11 октомври 2021
Обновен: 03:04 | 25 април 2024

Заспал вахтен офицер тласнал "Vera Su" към скалите на Камен бряг

Има съмнения за манипулиране на уреди и част от документацията

По материала работи: Ставри Таргов
Заспал вахтен офицер тласнал "Vera Su" към скалите на Камен бряг

Заспиване на вахтения офицер на товарния кораб "Вера Су" е една от версиите за засядането на плавателния съд в скалите край Камен бряг. Това каза пред журналисти Ивайло Ангелов от Национална следствена служба.

Той потвърди, че има съмнения за манипулиране на уреди и част от документацията. Ще се установи и дали има записи от камери, които да свидетелстват за случилото се в нощта на инцидента.

По думите на Иво Ангелов показанията на екипажа пораждат съмнение за опити за скриване на истината. Ще бъдат назначени експертизи, за да се установи инсценирана ли е техническа повреда.

Самите действия на екипажа ни водят до извода, че нещо не е както трябва, посочи Ангелов и допълни, че е озадачаващ фактът, че от кораба не са установили контакт с българските служби дълго време.

Според досега събраните доказателства до инцидента се е стигнало, тъй като вторият помощник капитан е заспал за 15 - 20 минути и корабът не е завил наляво, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна