Варна 14°
fallback
Морски бизнес
08:25 | 12 май 2015
Обновен: 02:18 | 13 април 2024

Едва 11 пасажерски кораба акостират тази година на морската гара

През миналата година лайнерите бяха 36

По материала работи: Златина Добрева

11 пасажерски кораба ще акостират тази година на морската гара във Варна. Това съобщи за вестник „Черно море“ Александър Аврамов, ръководител на сектор „Морска гара и яхтклуб“ на варненското пристанище.

През миналата година лайнерите на морска гара бяха 36, с общо 21 000 пътници на борда. Няма нищо притеснително, имало е и други години на спадове, каза Аврамов. Според него малкият брой на пасажерите се дължи на кризата в Украйна.

Надявам се, когато там обстановката се успокои, следващата и по следващата година да имаме повече пасажерски кораби на гарата, добави Александър Аврамов.

Заради украинската криза страдат всички пристанища в Черно море, не е само нашето, казаха за вестника ни други експерти. Според тях голяма част от пасажерските кораби, които преди традиционно са влизали в нашето море, сега са в Средиземно.

Между 700 и 900 туристи ще дойдат във Варна с Black watch. Той ще е най-големият пасажерски кораб за годината. Дължината на плавателния съд е 206 метра. Корабът ще е тук на 25 септември. Деян Балев

 

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback