IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Морски бизнес
08:25 | 12 май 2015
Обновен: 14:37 | 29 март 2024

Едва 11 пасажерски кораба акостират тази година на морската гара

През миналата година лайнерите бяха 36

По материала работи: Златина Добрева
Едва 11 пасажерски кораба акостират тази година на морската гара

11 пасажерски кораба ще акостират тази година на морската гара във Варна. Това съобщи за вестник „Черно море“ Александър Аврамов, ръководител на сектор „Морска гара и яхтклуб“ на варненското пристанище.

През миналата година лайнерите на морска гара бяха 36, с общо 21 000 пътници на борда. Няма нищо притеснително, имало е и други години на спадове, каза Аврамов. Според него малкият брой на пасажерите се дължи на кризата в Украйна.

Надявам се, когато там обстановката се успокои, следващата и по следващата година да имаме повече пасажерски кораби на гарата, добави Александър Аврамов.

Заради украинската криза страдат всички пристанища в Черно море, не е само нашето, казаха за вестника ни други експерти. Според тях голяма част от пасажерските кораби, които преди традиционно са влизали в нашето море, сега са в Средиземно.

Между 700 и 900 туристи ще дойдат във Варна с Black watch. Той ще е най-големият пасажерски кораб за годината. Дължината на плавателния съд е 206 метра. Корабът ще е тук на 25 септември.
Деян Балев

 

Коментари

Новини Варна