IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Морски бизнес
12:20 | 17 март 2022
Обновен: 10:33 | 21 април 2024

Възраждане: Украйна държи десетки варненски моряци за заложници в Мариупол

Националисти искат да използват кораба "Царевна" за евакуация, заяви от трибуната на НС Николай Дренчев

По материала работи: Слав Велев
Възраждане: Украйна държи десетки варненски моряци за заложници в Мариупол

Украйна държи за заложници  десетки варненски моряци в пристанището на Мариупол. Това заяви Николай Дренчев от "Възраждане" от трибуната на Народното събрание.

В декларация от партията настояха държавата да предприеме действия за освобождаването на кораба "Царевна" от украинския град.

Българският кораб "Царевна" с 19 моряци е блокиран от 24 февруари в Мариупол. Русия е съгласна да освободи българския кораб, украинската страна не иска да го освободи, но от страна на Украйна липсва съгласие. ""Възраждане" запозна външния министър и премиера. Искаме българската държава да предприеме действия за освобождаване на кораба. Притеснението на моряците е, че украинските националисти искат да го използват за евакуация. Така нашите моряци ще се превърнат в заложници и България ще се намеси в конфликта. Правим ли толкова да помогнем на българския народ", заяви Николай Дренчев от "Възраждане".

Коментари

Новини Варна