IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Морски бизнес
16:45 | 26 март 2022
Обновен: 13:43 | 25 април 2024

Проговарят жените на българските моряци от кораба „Царевна“

19 човека са блокирани в Мариупол от началото на войната

По материала работи: Слав Велев
Проговарят жените на българските моряци от кораба „Царевна“

Пресконференция с участието на жените на българските моряците от кораба „Царевна“, блокиран в Мариупол, Украйна от 24 февруари, ще се проведе на 27 март 2022 г. (неделя) от 10:00 ч. в офиса на „Възраждане“ в град Варна на бул. „Цар Освободител“ 36.

Българският кораб „Царевна“, който е собственост на българската фирма „Шипман“, със седалище в град Варна с 19 български моряци на борда, е блокиран от 24 февруари на пристанището в украинския град „Мариупол“

Руската страна, като участник във военния конфликт в Украйна, е съгласна да освободи българския кораб, за да могат сънародниците ни да се приберат в родината ни. Украинската страна обаче отказва, категорични са от "Възраждане".

От партията поставиха въпроса към външната министърка – Надежда Генчовска, която е запозната с казуса. Лично Костадин Костадинов е запознал и премиера Кирил Петков.

За съжаление българската държава не е поела никакви действия до момента. Пресконференцията ще се излъчва и онлайн от страницата на Костадин Костадинов в социалната мрежа фейсбук.

Коментари

Новини Варна