IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Морски бизнес
16:40 | 29 април 2022
Обновен: 23:52 | 19 април 2024

Заплатите на водните спасители - средно над 1 500 лв.

Интересът към професията се връща

По материала работи: Ставри Таргов
Заплатите на водните спасители - средно над 1 500 лв.

Заплащането на месец за спасител на плажа е средно над 1500 лева. Последните години се забелязва сериозно разбиране от страна на концесионерите и осъзнаване на необходимостта от подготвени водни спасители.

Това каза за радио Варна Велислав Цеков – инструктор от Водноспасителната служба към БЧК - Варна, съдия международна категория по плуване и открити води ,член на националната комисия по водно спасяване и на Областния съвет на БЧК.

Той посочи, че за този сезон се подготвят 70 души, които ще получат сертификат за водно спасяване. Провеждат се два курса за морски спасители и 4 за басейн.

Като положителна тенденция Цеков очерта възвръщането на интереса към професията на спортистите и трениращите водни спортове.

Цеков коментира, че темата за въвеждане на плажна полиция е на дневен ред поне от 8 години, но все още не е постигнат резултат заради лоша приемственост между представителите на отговорния орган, който участва в Националната комисия по водно спасяване.

Коментари

Новини Варна