IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Морски бизнес
09:45 | 3 август 2022
Обновен: 08:23 | 29 март 2024

Обсъждат как да следят военните студенти на международна среща във Варна

Проектът е съвместен между ВВМУ, Полицейската академия в Клуж-Напока, Полицейския колеж в Холишов и румънската Военноморска академия

По материала работи: Слав Велев
Обсъждат как да следят военните студенти на международна среща във Варна

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ e домакин на форума/Снимка: Черно море/АРХИВ

Днес във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ ще се проведе международна среща по проект „Иновативни средства за оценяване в образователния процес за нуждите на отбраната и обществената сигурност – иновативни, цифрови онлайн методи и технологии“ – FAST.

Проектът е по програма „Еразъм+“ и e съвместен между Полицейската академия в Клуж-Напока (Румъния), Полицейския колеж в Холишов (Чехия), румънската Военноморска академия „Мирча чел Батран“ – Констанца, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и IT-компанията Holisun. На срещата ще присъстват началниците на румънската Полицейска академия и на чешкия Полицейски колеж. 

Идеята на проекта е да се изработи и внедри електронна платформа, която да позволява лицево разпознаване, идентификация, процедури за прием и оценяване по време на изпити на студенти и кадети, които кандидатстват и се обучават в училища, свързани с отбраната и обществената сигурност.

Коментари

Новини Варна