IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Морски бизнес
14:30 | 17 ноември 2022
Обновен: 21:29 | 18 април 2024

Морското училище е домакин на конференция за дигитални иновации

Местната власт и академичната общност работят по концепцията "Варна - град на знанието"

По материала работи: Слав Велев
Морското училище е домакин на конференция за дигитални иновации

Кметът Иван Портних поздрави участниците в конференцията/Снимка: Община Варна

Варна и Морското училище са домакин на научната конференция "Дигитални иновации - перспективи за развитието на висшето образование в Република България". Форумът е организиран от студентския съвет към ВВМУ "Никола Вапцаров".

"Благодаря на мичман Георги Лолов, председател на студентския съвет на ВВМУ, за поканата да бъда част от това събитие. На флотската Алма Матер й отива да бъде домакин на среща, посветена на дигитализацията във висшето образование, защото знанията и опитът в тази сфера, както на възпитаниците, така и на преподавателите във ВВМУ, са доказани ", заяви кметът Иван Портних, който поздрави участниците в конференцията. 

Той  припомни, че Община Варна, с подкрепа на академичната общност, работи по концепцията "Варна - град на знанието", като разчита на потенциала на кадрите, които завършват университетите в града. Вече има конкретни резултати от това сътрудничество, тъй като все повече фирми от IT сектора отварят офиси във Варна, въпреки икономическа криза. Затова се надявам тази кауза да привлича в нашия град все повече млади хора от цялата страна, каза още кметът. 

От името на ректора на ВВМУ флотилен адмирал Боян Медникаров приветствие към участниците отправи капитан I ранг доц. Недко Димитров, поздравления бяха изпратени от Националния младежки форум на студентските съвети, както и мичман Георги Лолов – председател на студентския съвет на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“. В конференцията се включиха студенти и курсанти от  университети и военни училища в страната. 

Коментари

Новини Варна