IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Морски бизнес
09:45 | 24 януари 2023
Обновен: 08:16 | 20 април 2024

Успех: Варненец стана капитан в Royal Caribbean

Кап. Румен Йовчев е управлявал най-големия кораб в света

По материала работи: Слав Велев
Успех: Варненец стана капитан в Royal Caribbean

Кап. Румен Йовчевснимка/Снимка: Фейсбук, ВВМУ

Кап. Румен Йовчев стана първия български капитан в една от най-големите круизни компании в света Royal Caribbean, съобщиха от Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, чийто възпитаник е капитанът. 

„Достигането на тази позиция е доказателство, че възпитаниците на Морско училище са висококвалифицирани специалисти, ентусиасти и новатори с висок интелектуален потенциал. Гордеем се, че реализирахте своя дългогодишна мечта, за която сте положили много усилия, воля, сила на духа и упование“, се посочва в публикация във фейсбук страницата на морския ни университет. 

Румен Йовчев е от Варна, потомствен моряк. За първи път се качва на пасажерски кораб едва тригодишен, сподели той в интервю за Дарик преди време.

Йовчев работи за Royal Caribbean от 2007 г. В компанията започва като първи помощник на капитана, после става старши помощник и отговаря за безопасността на кораба, после за поддръжката на кораба, а през 2015 стана staff captain и за седмица пое управлението на най-големия кораб в света по това време Аllure of the seas.

Новини Варна