IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Морски бизнес
11:20 | 27 април 2023
Обновен: 10:07 | 29 април 2024

Риболовен кораб заседна на входа на пристанище „Карантината“

Изтеглиха го

По материала работи: Ставри Таргов
Риболовен кораб заседна на входа на пристанище „Карантината“

Риболовен кораб заседна на входа на пристанище „Карантината“ във варненския квартал „Аспарухово“, съобщи Maritime.bg. Инцидентът е станал с риболовен кораб БАРБУН.

Съдът бе снет от плитчината от риболовен кораб „СВ. АННА 1“.

На пристанище „Карантината“ пристигнаха районният кмет Ивайло Маринов и директорът на Общинско предприятие „Паркинги и синя зона“ Младен Иванов.

Иванов коментира, че ден по-рано капитанът на „БАРБУН“ е информиран, че възстановената при удълбочаването на акваторията дълбочина вероятно няма да бъде достатъчна за плаватения съд. „На своя отговорност днес той е тук“, заяви Иванов.

Информацията, която е подадена към корабособственика през вчерашния ден е за дълбочина от 2,5 м до 2,6 м.

Maritime.bg припомня, че през миналата седмица морският риболовен бранш протестира във Варна. Причините за недоволството на собствениците на риболовни кораби е свързано с „нежеланието и неспособността на Община Варна, Министерство на земеделието и Министерство на транспорта и съобщенията да намерят решение и осигурят законно ползване на рибарски пристанища и лодкостоянки в област Варна“.

Коментари

Новини Варна