IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Морски бизнес
10:20 | 30 ноември 2023
Обновен: 18:54 | 28 април 2024

Кап. Димитров: Хусите танцуват и пушат наргилета на борда кораба с похитените българи

Държавата трябва да вземе отношение по казуса с отвлечения в Йемен "Galaxy Leader"

По материала работи: Слав Велев
Кап. Димитров: Хусите танцуват и пушат наргилета на борда кораба с похитените българи

"За мен институциите правят достатъчно като дипломатически действия". Това заяви пред NOVA капитан Димитър Димитров, президент на Европейската конфедерация на асоциациите на морските капитани, по повод похищението на "Galaxy Leader" от йеменските бунтовници хуси. На борда на кораба са и двама български моряци. Димитров обаче определи случая като безпрецедентен. Той разказа, че в авторитетно издание са публикувани видеоклипове с местни жители, които танцуват на борда на кораба, разхождат се, пушат наргилета.

По думите на капитан Димитров отношението към екипажа е „нормално”. „Нашият призив е по дипломатически канали да се осигури връзка на моряците със семействата им. Също така трябва да бъдат изпратени военни сили в този район, за да бъде осигурена сигурността на преминаващите плавателни съдове”, заяви капитанът.

Той добави, че единствената информация за екипажа е от кадрите в социалните мрежи. На тях обаче не се виждат българските моряци. Димитров не очаква някой да даде изявление, докато не бъде освободен от плен плавателният съд.

„Първите действия винаги са дипломатически и за да могат да се постигнат резултати, не трябва да има гласност на тези действия, за да не може ответната страна да предприеме ответни мерки”, заяви капитан Димитър Димитров.

Целия разговор гледайте във видеото.

Коментари

89g11g23g nlo ( преди 4 месеца )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна