IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Морски бизнес
12:28 | 20 август 2015
Обновен: 12:35 | 15 април 2024

Министър Петкова: България не се е отказала от „Южен поток“

Проектът трябва да се случи съгласно европейското законодателство

По материала работи: Юлиян Атанасов
Министър Петкова: България не се е отказала от „Южен поток“

България не се е отказвала от „Южен поток”, каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
„Още от самото начало заявихме, че „Южен поток” е много важен проект за България, който ще доведе до диверсификация на маршрутите на природен газ, но трябва да се случи съгласно европейското законодателство", коментира Петкова, цитирана от „Фокус“.
"България не се е отказвала от този проект, традиционно имаме добри отношения с Русия и такива ще бъдат те и занапред”, каза още министърът.
Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев допълни, че тръбите за „Южен поток” са на пристанището в Бургас и това трябва да говори красноречиво, че те няма да отидат другаде.
 "Дали за „Южен поток”, за „Турски поток” или за някой друг проект, тези тръби ще бъдат използвани и ще има някаква полза за България”, коментира той.
„Добра новина е, че Русия смекчи тона към нас, но за съжаление България не може да направи нищо. Ние трябва да се съобразим с Брюксел” , заключи Домусчиев.

Коментари

Новини Варна