IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Морски бизнес
15:48 | 26 август 2015
Обновен: 18:01 | 12 април 2024

Българо-холандски морски бизнес форум ще се проведе във Варна

Събитието е утре /27 август/ от 10 ч. в хотел „Черно море“

По материала работи: Златина Добрева
Българо-холандски морски бизнес форум ще се проведе във Варна

Българо-холандски морски бизнес форум ще се проведе във Варна утре /27-ми август/ от 10.00 ч. в хотел „Черно море“.
 

Организатори са Община Варна, в партньорство с побратимения град Дордрехт, с подкрепата на Посолство на Кралство Нидерландия в България. Събитието е част от инициативата на община Варна за създаване на условия за директни международни контакти на бизнеса от морската столица с чуждестранни партньори.
 

Във форума ще вземат участие Н. Пр. г-н Том ван Оорсхот - Посланик на Кралство Нидерландия в България, г-н Арно Брок  - кмет на град Дордрехт, заместник-кметове от регион Дрехтситис; представители на Асоциацията на побратимените градове Дордрехт и Варна; на Асоциацията на предприемачите на Дрехтситис; представители на Европейския портал за професионална мобилност от българска и холандска страна; бизнес компании, работещи в сферата на корабостроенето, кораборемонта, корабно проектиране, офшорни и драгажни дейности, корабно оборудване, проучвания, подбор на кадри за морската индустрия и строителството. Над 80 фирми, организации и сдружения от българска и холандска страна са заявили участие в проявата.
 

Форумът ще даде възможност на представителите на морския бизнес да се запознаят с развитието на морския сектор в регионите Варна и Дрехтситис, да се информират относно добрите практики на икономическо сътрудничество, да дискутират теми от взаимен интерес като направления за инвестиции в морския сектор и професиите, свързани с морската индустрия. Участниците ще имат възможността да проведат и индивидуални бизнес срещи по предварително изготвен график.
 

В рамките на допълнителната програма, холандската делегация ще посети днес корабостроителен и кораборемонтен завод "МТГ-Делфин" АД, като целта на посещението включва и обиколка на последните два специализирани кораба, построени в завода.
 

На 28-ми август / петък/ от 10.00 ч. кметът на Дордрехт ще връчи на Дневен център „Ривиера“ дарение от 10 000 евро от името на бизнеса в побратимения на Варна град. Преди години къщата на сдружението, която е разположена в Морската градина, беше ремонтирана с помощта на дарение от Дордрехт и от тогава Дневен център „Ривиера“ и неправителствени организации от Дордрехт работят в тясно сътрудничество.

Коментари

Новини Варна