IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Морски бизнес
12:02 | 6 ноември 2015
Обновен: 12:40 | 13 април 2024

Специалисти от военноморските сили унищожиха опаснен боеприпас

Боеприпасът е открит в района на „Райски залив” в Созопол

По материала работи: Юлиян Атанасов
Специалисти от военноморските сили унищожиха опаснен боеприпас

Опасен боеприпас беше унищожен на взривна площадка на стрелбищен комплекс в района на военно формирование 32890 – Бургас - съобщиха от щаба на ВМС. На 04 ноември групата за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от военноморска база – ВМС с координатор майор Йордан Тодоров и ръководител старши лейтенант Стефан Георгиев, след получен факс от Областния управител на област Бургас и положителна резолюция на Началника на отбраната, извърши разузнаване и извличане на открит боеприпас в района на „Райски залив”, град Созопол.

 

След извършване на опознавателни дейности, специалистите класифицираха боеприпаса като комбиниран сигнален прибор /КСП 3 254-2-09/, служещ за обозначаване мястото на плавателни съдове. След транспортиране боеприпаса беше унищожен на взривна площадка на стрелбищен комплекс в района на военно формирование 32890 – Бургас с отцепване на района и спазване на мерките за безопасност.    

Коментари

Новини Варна