IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Морски бизнес
21:32 | 12 ноември 2015
Обновен: 00:15 | 24 март 2024

Български капитан спаси паднала зад борда жена

Красимир Иванов успял да намери туристката през нощта

По материала работи: Златина Добрева
Български капитан спаси паднала зад борда жена

Американска туристка предизвика паника на борда на пасажирския кораб Star Breeze в нощта на събота срещу неделя, съобщи crew-center.com. Корабът се командва от българския капитан Красимир Иванов, а пътуването било от Чивитавекия до Портоферарио в Италия.

43-годишната жена паднала зад борда през нощта от височина 15 метра. Тя била на туристическо пътуване заедно с група приятели и във въпросната вечер около полунощ след сериозна почерпка излязла с приятелите си на палубата. След спор със също така добре почерпените туристи, тя се озовала зад борда.

Веднага щом получил сигнал за инцидента, капитан Иванов задействал процедурите за спасяване на човек, паднал зад борда. Той обърнал кораба и се върнал, за да търси жената, като информирал и италианските власти какво се случва.

Според експерти, маневрите на такъв кораб през нощта в морето са особено трудни, но в този случай туристката имала късмет да бъде забелязана от екипажа. От кораба веднага спуснали спасителна лодка и моряци извадили американката от морето без особени травми, с изключение на наранено рамо.

Опитни моряци коментират, че да се намери през нощта паднал зад борда човек е истинско чудо и се случва веднъж на десет случая. Капитан Иванов е изпълнил своя дълг и с това е защитил и реномето на българските моряци, пише БЛИЦ.

Коментари

Новини Варна