IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Морски бизнес
14:45 | 29 февруари 2016
Обновен: 14:43 | 29 март 2024

Прегледите на малките плавателни съдове стартират от утре

Сертифицирането ще продължи до края на юни

По материала работи: Борис Проданов
Прегледите на малките плавателни съдове стартират от утре

И във Варна стартират прегледите от “Морска администрация” за освидетелстване и преглед на малките (до 40 БРТ) плавателни съдове.

 

Те ще се проведат от 1 март до 30 юни в работните дни пристанищата, яхт-клубовете и водните бази, но само след представяне на бележка за платена такса.

 

Седем дни преди прегледа собствениците на атракционни и пасажерски катери и/или яхти трябва да заявят пред “Морска администрация” избраната дата.

 

Според изискванията плавателните съдове е необходимо да са надписани в кърмовата и носовата област по траен начин. Това важи и за оборудването, което също трябва да има маркировка, идентифицираща принадлежността му към определен плавателен съд.

 

За съдовете с корпус от метал е необходим документ, удостоверяващ състоянието. Собствениците, които нямат намерение да ползват плавателния си съд, трябва да го декларират по време на прегледа или преди това.

Коментари

Новини Варна