IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Морски бизнес
12:10 | 11 октомври 2016
Обновен: 11:13 | 24 април 2024

Дали има нефт и газ в блока "Хан Аспарух" решават след 4 - 5 сондажа

Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев

По материала работи: Борис Проданов
Дали има нефт и газ в блока "Хан Аспарух" решават след 4 - 5 сондажа

Окончателна информация за това дали има нефт и газ в блока "Хан Аспарух" в Черно море няма да има преди да бъдат направени четири или пет сондажа, съобщи пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев. Всякакви предварителни данни имат характер на спекулация, допълни Дончев преди дискусия на тема "Прозрачност и ефективност на концесиите в България".


Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова направиха коментара по повод информации, че проучването не е установило наличието на нефт и газ в този участък. Попитан дали е вярно, че нямало данни за това в този участък да има нефт и газ, Дончев заяви, че не е вярно.


По думите му редно е темата да коментират първи компаниите, които извършват проучването. Дончев каза, че на този етап разполага с информация по темата, но няма да я сподели с медиите. Ако въпросът ви е дали имам информация - имам, ако вторият въпрос е дали ще я споделя - отговорът е не, заяви вицепремиерът.


Министър Теменужка Петкова съобщи, че компаниите правят анализи на това, което са установили в резултат на първия сондаж, и към момента не се разполага с друга информация. Тя допълни, че компаниите не са обявили, че ще се оттеглят от проучването.


БТА

 

Още по темата: Нямало достатъчно газ и нефт в блока "Хан Аспарух" в Черно море

Коментари

Новини Варна