IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Морски бизнес
14:37 | 4 декември 2016
Обновен: 20:02 | 30 април 2024

Откриват новоремонтираната фасада на Военноморския клуб

С ритуал на 6 декември ще бъде отбелязан приключилият I етап на реставрацията

По материала работи: Борис Проданов
Откриват новоремонтираната фасада на Военноморския клуб

 

С ритуал на 6 декември ще бъде отбелязан приключилият I етап на реставрацията на фасадата на Военноморския клуб (ВМК)във Варна. Представителният оркестър на ВМС ще предвожда шествие, което ще потегли от православния храм „Свети Николай Чудотворец“, съобщиха от териториалното поделение на агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“.

 

Първият етап на реставрацията бе на стойност 494 800 лв. Той включваше строително-монтажни работи по фасада, покрив и дограма на сградата на ул. „Вл.Варненчик“ 2. Последният частичен ремонт по фасадата е бил през 1997 г.

 

II етап, който предстои, е на прогнозна стойност 327 800 лв. Той включва вътрешни ремонти в заседателната и концертната зала на подовите настилки, стените и таваните и запазване на автентичния им вид. В хотелската част  предстоят подмяна на прозорци и подови настилки, боядисване на стени и тавани и ремонт на санитарни помещения. Крайният срок за изпълнението на СМР е май 2017 г.

Коментари

Новини Варна