IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Морски бизнес
15:48 | 3 февруари 2017
Обновен: 17:07 | 21 април 2024

11 души на съд заради фалшиви моряшки документи

Двама от измамниците вече имат присъди

По материала работи: Борис Проданов
11 души на съд заради фалшиви моряшки документи

Спрямо  40-годишен собственик на фирма (Х.А.) за организиране на курсове за водачи на плавателно средство, са повдигнати обвинения, че в периода от 25 април 2012 г. до 15 март 2013 г. във Варна, на 10 пъти съставил неистински официални документи, с цел да бъдат използвани пред служители на Дирекция „Морска администрация“ - Варна за признаване на плавателен стаж, съобщиха от Районен съд – Варна.

 

Става дума за документи - записки и справки, на които бил придаден вид, че са издадени от италианска фирма, базирана в град Палермо. Те трябвало да послужат за удостоверяване на прослужено време, носене на вахта и положен плавателен стаж при вписване в регистър и в моряшките картони на посочените в документите лица.  

 

Спрямо останалите подсъдими  повдигнатите обвинения са, че в различни конкретни периоди, съзнателно се ползвали от неистински официални документи за признаване на плавателен стаж.

 

Спрямо двама от подсъдимите по делото вече има влезли в сила през 2016 г. споразумения и наложени различни наказания. По отношение на останалите - делото продължава да се разглежда от 36 съдебен състав на Районен съд – Варна. Предварителното изслушване е насрочено за понеделник - 6 февруари от 9 часа.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна