IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Здраве
12:05 | 6 ноември 2020
Обновен: 22:03 | 16 април 2024

Добрич влезе в "червената зона" - ситуацията се усложнява лавинообразно

По материала работи: Слав Велев
Добрич влезе в "червената зона" - ситуацията се усложнява лавинообразно

Област Добрич вече е в червената зона по заболяемост от COVID-19. Многопрофилната болница в областния център разполага само с 5 свободни легла, медицинският персонал не достига, личните предпазни средства и дезинфектантите са на изчерпване. Директорът на здравното заведение алармира и че доставките на ремдесивир не достигат и с тях се лекуват малка част от пациентите, предаде БНР.

 

Ситуацията в многопрофилната болница в Добрич, която до този момент поема всички нуждаещи се от лечение пациенти с COVID-19, се усложнява с всеки ден. На призива за медицински сестри, които да дават дежурства в лечебното заведение са се отзовали само две, търсят се доброволци и за извършване на санитарни дейности, информира директорът д-р Георги Желязков.


Д-р Желязков призовава и за парични дарения или такива на дезинфектанти и лични предпазни средства, тъй като те са на изчерпване.

 

Повече чуйте в информацията на Мая Щърбанова

Коментари

Новини Варна