IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Здраве
12:15 | 6 ноември 2020
Обновен: 12:56 | 17 април 2024

Няма заразени лекари в АГ болницата във Варна

По материала работи: Слав Велев
Няма заразени лекари в АГ болницата във Варна

От началото на пандемията през месец март тази година петият етаж на АГ болница "Проф. д-р Димитър Стаматов" е бил обособен  за лечението на бременни, родилки и пациентки с гинекологични спешни състояния с доказан КОВИД-19. Етажът разполага с 14 легла, с необходимата апаратура, защитни облекла, родилна зала и операционна. Заместник - директорът на болницата д-р Живко Жеков отбелязва, че до момента в болницата е имало само съмнителни случаи за КОВИД-19, които след направени тестове са били отрицателни, предаде Радио Варна

 

От болницата апелират родилките при възможност да си правят PCR или бърз тест при наличие на съмнения, тъй като това е защитна мярка както за самите тях, така и за персонала.

 

Не се отказва прием на пациентка, категоричен е д-р Жеков. 

 

На входа на болницата се попълват анкетни листи, а дежурният и приемащият лекар разговарят с пациента за наличие на симптоматика на коронавирус.

 

Всяка родилка може да бъде спокойна, отбелязва още д-р Жеков и пояснява, че се извършва редовна дезинфекция на сградата. Още при входа се измерва температурата на посетителите, а движението вътре става с калцуни. По думите му до този момент не е имало заразен персонал в АГ болницата във Варна.

 

Ражданията от началото на годината са 1793, сред тях са 45 двойки близнаци и тризнаци.

 

Още за това как е организирано обслужването на родилки с КОВИД-19 във варненската АГ - болница можете да чуете в звуковия файл от заместник-директора на специализираното здравно заведение д-р Живко Жеков.

 

Чуйте повече в интервюто на Даниела Стойнова

Коментари

Новини Варна