IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Здраве
08:50 | 10 ноември 2020
Обновен: 02:30 | 28 март 2024

Първият във Варна вендинг автомат за лекарства заработи в кв. "Аспарухово"

По материала работи: Слав Велев
Първият във Варна вендинг автомат за лекарства заработи в кв. "Аспарухово"

Първият във Варна вендинг автомат за лекарства заработи в кв. "Аспарухово". Това стана възможно, скед като държавата даде зелена светлина на проект, в рамките на който вендинг машини с лекарства ще предоставят възможност на хората в селищата без аптечна мрежа да имат достъп до лекарства.

 

От Пациентски организации „Заедно с теб“ посочват, че не са принципно против вендинг машини за лекарства с рецепта, но е недопустимо финансирането на този частен проект без публично обсъждане, положителни становища на експертите от Български фармацевтичен съюз, Български лекарски съюз, промяна на редица закони. Управителят на аптеката Дилян Петков коментира за Радио Варна, че чрез вендинг автомата, хората ще могат да си купят извън работно време лекарства, за които не е необходима рецепта по закон. Основно те могат да са обезболяващи или свалящи температурата. Дилян Петков припомни, че няколко аптеки в града работят денонощно и те са в централната част.


Какво мислят хората за новата аптека и биха ли си купували лекарства от вендинг автомата чуйте в анкетата на Радио Варна.

Коментари

габ ( преди 3 години )
В Габрово има поне от 10 дена, явно няма мисирки в този град.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна