IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Здраве
09:30 | 10 ноември 2020
Обновен: 00:23 | 24 март 2024

Eвропейският съюз пред сделка с Pfizer – купува 300 млн. дози от ваксината

Панацеята срещу Covid-19 може да бъде готова до Коледа

По материала работи: Слав Велев
Eвропейският съюз пред сделка с Pfizer – купува 300 млн. дози от ваксината

ЕС в скоро време ще финализира договора с американската компания "Пфайзер" и германската компания "Бионтек" (BioNTech) за закупуването на до 300 милиона дози от тяхната ваксина срещу новия коронавирус, която сега е в процес на разработване и тестване, обяви днес Европейската комисия, предаде "Стандарт".

 

Еврокомисарката по здравеопазването Стела Кириакидис приветства насърчаващата новина на двете лаборатории, че тяхната ваксина в процес на разработване ефикасна на 90 процента срещу Covid-19.

 

Същевременно във Великобритания премиерът Борис Джонсън заяви, че е прекалено рано да се разчита на ваксина срещу Covid-19 като на решение на коронавирусната пандемия, предаде Ройтерс.

 

Заместник-главният санитарен инспектор на Англия Джонатан Ван-Там пък заяви, че ваксина срещу Covid-19 може да бъде готова до Коледа, след като "Пфайзер" обяви, че неговата ваксина е на 90 процента ефикасна. Тя е тествана върху 43 500 души в шест държави и не се споменава за отрицателни странични последици.

 

Двете компании планират да кандидатстват за спешно одобрение и за използване на ваксината до края на месеца.

 

Коментари

Новини Варна