IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Здраве
12:00 | 11 ноември 2020
Обновен: 00:20 | 24 март 2024

Гешев с акция за кръвна плазма

Прокуратурата на Република България призова всички служители, преболедували COVID-19 да дарят

По материала работи: Слав Велев
Гешев с акция за кръвна плазма

Снимка: Стандарт

 

Ръководството на Прокуратурата на Република България призова всички прокурори, следователи и съдебни служители, преболедували COVID-19 и възстановили се от инфекцията, да подкрепят кампанията по даряване на рековалесцентна плазма. 

 

„Всяка наша помощ и усилие са от значение за спасяването на човешкото здраве и живот. Нека заедно да попълним Националната банка за рековалесцентна плазма и да продължим да го правим, докато от това има нужда!“, пише в призива на ръководството на ПРБ, адресиран до административните ръководители на прокуратурите, директора на НСлС и съдебните служители. 

 

В кампанията по даряване на кръвна плазма /съдържаща антитела от преболедували COVID-19/ могат да се включат всички прокурори, следователи, съдебни служители, техни роднини и близки, които са преболедували и са се възстановили от инфекцията. 

 

Предстои да се изготви график на желаещите и отговарящи на критериите, които ще могат да дарят рековалесцентна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия.

 

 

Коментари

Новини Варна