IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Здраве
12:10 | 22 ноември 2020
Обновен: 04:21 | 12 април 2024

СЗО с прогнозза за трета вълна на COVID-19 в Европа! Очаква ни в началото на 2021 г.

Южна Корея бе дадена за пример в справянето с пандемията

По материала работи: Слав Велев
СЗО с прогнозза за трета вълна на COVID-19 в Европа! Очаква ни в началото на 2021 г.

Специален пратеник на Световната здравна организация (СЗО) прогнозира трета вълна от пандемията в Европа в началото на 2021 г., ако правителствата повтарят това, което според него не е направило необходимото за предотвратяване на втората вълна от инфекции, предаде „Ройтерс“, цитирана от news.bg.

 

„Те пропуснаха изграждането на необходимата инфраструктура през летните месеци, след като поставиха първата вълна под контрол“, заяви Дейвид Набаро от СЗО в интервю за швейцарски вестници.

 

„Сега имаме втората вълна. Ако не изградят необходимата инфраструктура, ще имаме трета вълна в началото на следващата година“, подчерта Набаро.

 

Европа за кратко се радваше на потъващи нива на заразяване, които сега отново се увеличават. Германия и Франция в събота са се увеличили с 33 000 случая, Швейцария и Австрия имат хиляди случаи дневно, докато Турция отчита рекордни 5532 нови инфекции.

 

„След като нивата на заразяване потънат и те ще потънат, тогава можем да бъдем толкова свободни, колкото искаме“, каза Набаро и запита дали точно сега трябва да се отварят ски курортите.

 

Набаро приветства реакцията на азиатски страни като Южна Корея, където инфекциите сега са относително ниски: „Хората са напълно ангажирани, те поемат поведение, което затруднява вируса. Те се държат на разстояние, носят маски, изолират се, когато са болни, измиват ръце и повърхности. Те защитават най-застрашените групи“, отбеляза той и поясни, че Азия не е облекчила преждевременно ограниченията. Според него реакцията на Европа е била непълна.

Коментари

Новини Варна