IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Здраве
16:50 | 23 ноември 2020
Обновен: 06:09 | 11 април 2024

Борисов към Щаба: Не прекалявйте с мерките! (ВИДЕО)

Премиерът се срещна с НОЩ, за да обсъдят разпространението на пандемията

По материала работи: Слав Велев
Борисов към Щаба: Не прекалявйте с мерките! (ВИДЕО)

Снимка: Правителствена пресслужба


Снито една мярка не трябва да прекалява, нужен е баланс. Това заявява премиерът Бойко Борисов, който проведе работна среща с членове на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично в момента. Винаги на първо място, във всяко едно наше действие са стояли животът и здравето на българите. Радвам се, че имаме и много оздравели. В същото време следим и процента на заразените, казва той.

 

За да бъдат увеличени доходите и пенсиите, за да помагаме на бизнеса, дори за закупуването на ваксините или за подкрепата на болничните заведения - за всичко това трябва да имаме работеща икономика, посочва Борисов.

 

По думите му всеки доклад на лекарите се анализира внимателно.

 

Аз го изкарах много тежко и още не мога да се възстановя, призна премиерът. Според него обаче голяма част от младите хора не го усещат така и "има обществено мнение, че това минава лесно".

 

По време на съвещанието здравният министър Костадин Ангелов е докладвал данни за развитието на пандемията от COVID-19 на територията на България. Бяха обсъдени конкретните параметри по отношение на заболеваемостта и смъртността в страната. Беше направен преглед и на натовареността на болничните заведения у нас, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

В срещата взеха участие председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и директорите на „Пирогов“ и на Александровска болница - проф. Асен Балтов и проф. Борис Богов.

 

 

 


 

Коментари

Новини Варна