IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Здраве
15:15 | 26 ноември 2020
Обновен: 01:45 | 20 април 2024

Пада възрастовата граница на починалите от COVID-19 във Варненско

Нови гнезда на заразата са се появили във ВВМУ и в две военни поделения

По материала работи: Слав Велев
Пада възрастовата граница на починалите от COVID-19 във Варненско

Пада възрастовата граница на жертвите на COVID-19 във Варна и региона. 56 души са загубили битката с коронавируса за седмица, като сред тях има и хора под 70-годишна възраст. Това каза областният управител на Област Варна Стоян Пасев по време на брифинг, на който бяха оповестени данните на РЗИ за ковид-обстановката, предаде Радио Варна.

1740 човека са новите установени носители на инфекцията. О тях 303-ма са настанени за лечение в болнични заведения, 1437 души се лекуват в домашни условия, обобщи Пасев. 56-ма медици са се заразили с COVID-19 - 22-ма лекари, 22-медицински сестри и 20 друг персонал. Към 9 ч. сутринта незаетите легла в болниците са 48, за интензивни грижи - 4, каза още Пасев, като уточни, че обстановката се променя динамично. За това правим този частичен локдаун, за да можем да удържим легловата база, категоричен е той.

Нови гнезда на заразата са се появили във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и в две от военните поделения във Варненско, съобщи още Пасев. Заразените са основно курсанти, уточни той.

 

8 училища са вече затворени. Няма болни деца в детските градини, само персонал. 

Коментари

Новини Варна